Gnumania och andra coola djur!

Vet inte vad det är, men jag har blivit helt besatt av gnuer, gnus, gnuar(?!) eller vad fan det heter i plural. Finns det liksom något djur som har mer swag??
 
Här är några andra djur som ligger högt upp på listan och några funfacts om dem!
Mimic octopus. En bläckfisk som kan ändra sitt utseende till form och färg tack vare att den har massor av kromatoforer i kroppen. Kromatoforer är celler som innehåller pigment och är ljusreflekterande.
 
 Näbbdjur. Lever i Australien och liknar en utter med bäversvans och näbb. Ett av få däggdjur som är giftiga. Har giftsporrar på de kloförsedda simfötterna. Giftet är starkt nog att kunna döda en fullvuxen hund. OBS används inte i syfte att attackera, utan självförsvar!
 
 Kiwi fågel. Tillhör strutsfåglar. Kan inte flyga. Lägger dem största äggen med hänsyn till deras kroppsstorlek. Nya DNA-studier har visat att deras närmaste släkting är en utdöd art av elefant fåglar från Madagaskar. 
 
 Sengångare. Lever i Amerikas regnskogar. Deras klor är utformade som hakar, vilket gör så att dem kan hänga upp och ned väldigt lätt. Som namnet kanske redan avslöjat så är de väldigt långsamma djur. Har både dålig hörsel och syn. För att balansera upp det så har de istället relativt bra luktsinne, så de kan känna på lukten om en gren är frisk eller rutten och därav undvika att ramla ner. 
 
 Trollhaj. Få individer som påträffats. Lever i kontinentalsocklens branter från 200-1000 m djup. Kan bli från 1 m upp till hela 4 m. Ser ut som en helt vanlig haj förutom den utskjutbara munnen som är karakteristisk för just trollhajen. 
 
 Narval. En tandval med en framåtriktad, spiralvriden huggtand som kan bli upp mot 3 m lång. Finns specialfall med narvalar som har två huggtänder eller inga alls. Som en enhörning, fast en fisk!
 
 Liger. En hybrid mellan ett manligt lejon och en kvinnlig tiger. Största kattdjuret. WOULD TOTALLY RIDE THIS INTO BATTLE!
 
 
Så där var lite fakta om onödiga saker. 
 
Live to learn,
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0