Alice in Wonderland

Vet inte varför, men det är någonting med Alice in Wonderland som förför mig något så in i hilviddi! Som den födda kortspelare jag är så kan det vara hela grejen med korten och Hjärter Dam. Men också the Mad Hatter, en kanin som har bråttom, konstiga drycker och kakor, att dem målar rosorna, bara allt! Seriöst jag älskar det!
 
 
Här är några citat från Alice in Wonderland:
 
"If you don't know where you are going, any road will get you there"
-Cheshire cat
 
“I can't go back to yesterday because I was a different person then”
- Alice
 
“Begin at the beginning," the King said, very gravelly, "and go on till you come to the end: then stop”
 
“Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast”
 
“If everybody minded their own business, the world would go around a great deal faster than it does.”
 
“I don't think..."
"then you shouldn't talk", said the Hatter.”
 
“My dear, here we must run as fast as we can, just to stay in place. And if you wish to go anywhere you must run twice as fast as that.”
 

Ååh, den är såå konstig! Man kan skulle ta och köpa boken,
 
 
 

Inspiration




GalenChey94.se

Haha såå ja... Igår så var det ju tänkt att jag skulle åka hem till Dalarna.. Nu imorse alltså. Menmen, jag fick ett riktigt slaganfall förrgår som jag kommer till snart!
I förrgår så var jag på Storheden och handlade ett helt nytt bedset tills det att Simon kommer hit, så helt nya täcken, kuddar, påslakan, örngott och lakan! Jag handlade matsäck att ta med i bilen, bl.a Celsius för att orka. Det är ju ändå en 9-10 timmars resa. Sedan när jag kom hem så storstädade jag, tvättade, bäddade i dem nya sängkläderna, kom på en lösning för att mina blommor inte skulle dö under dem 1,5-2 veckor som jag skulle vara hemma (jag satte en plastpåse över båda för att dem skulle skapa sin egen fotosyntes), dem har ju precis fått knoppar liksom!
På morgonen den 25 september 2014
 
På eftermiddagen den 25 september 2014
 
Den har ju förfan hunnit slå ut mer under dagen bara?!
 
Men i alla fall! När klockan var typ 20 och tvätten och städandet och allt var klart så bara: Fakk this shit! Så satte jag mig i bilen, åkte och tankade och åkte ut i natten! Helt imponerad av mig själv som klarade det. När klockan var ungefär 05.30 så var jag hemma hos Simon. Det som är skönt är att det typ är motorväg och viltstängsel efter hela vägen så att det gick att köra relativt fort hela vägen! :D men nu är jag äntligen hemma! Så skönt att träffa familjen igen!
Men på tal om kl 05.30! En kompis skrev att hon saknade en så himla mycket nyligen, så jag tänkte höra av mig och se om hon ville ses när jag nu var hemma. Hon ba: "ska du hem till rättvik eller? :o", jag svarar nope och att jag redan var där, sen fick jag inte ett svar till så då struntade jag väl i det då, fett besviken. Hon får väl leva i sin lyckobubbla då, men kom inte och säg att du saknar mig när du knappt svarar när jag skriver till dig. 
 
Menmen! Jag är ändå sjukt glad för att vara hemma igen! Så puss på er,
 

Inlämningsuppgift 3 - En mekanisk konstruktion

Ja, då är vi framme vid inlämningsuppgift 3 i ingenjörskonsten. Vi i min grupp har valt att analysera en kulspetspenna. OCH FAN I HELVETE!! En kulspetspenna är så mycket intressantare än vad man tror. Här kommer några interesting facts:
 
Figur 1
 
Figur 2

1. Främre plasthöljet till pennan är helt ihålig då den ska kunna skruvas ihop med det bakre plasthöljet och hålla inne alla smådelar. Den övre delen består av en skruvad del som ska skruvas ihop med det bakre höljets inåtgående skruvdel. Mittpartiet består av en cylinderformad del som höjs upp aningen i båda ändar - detta för att gummistödet ska sitta kvar på samma ställe och inte åka upp eller ner medan du skriver. Längst fram så blir höljet mer konformat och allra längst fram på insidan så smalnar det av för att kunna stoppa upp fjädern.

2. Skruvfjädern fyller en mängd olika funktioner. När den inte är spänd befinner sig udden inuti det främre plasthöljet. För att kunna skriva med pennan så måste man först trycka ut udden. När den är ute är fjädern spänd. För att förhindra att fjädern åker runt fritt inuti pennan har man tillplattat den annars cylinderformade bläckpatronen vilket leder till att fjädern endast kan röra sig inom ett begränsat område. Utseendet av den tillplattade delen som kan hittas på bläckpatronet tydliggörs med hjälp av figur 3. Fjäderns diameter är som minst vid den övre delen, det vill säga den delen som stoppas av tillplattningen, annars håller den samma diameter över hela fjädern, förutom längst ner mot det främre plasthöljet då det är tillplattat för att inte riskera att fjädern åker ut.

3. Bläckpatronen förvarar bläck i ett cylinderformat rör. Bläcket är en form av tjock trögflytande pasta. Oftast blå eller svart. Det är snabbtorkande och så pass trögflytande att det inte läcker ut i någon av bläckpatronens ändar, men tillräckligt tunn för att kunna passera kulspetsen och ge färg åt underlaget, detta tack vare gravitationskraften. Därför går det inte att skriva med en bläckpenna upp och ner allt för länge, då den behöver gravitationen för att trycka bläcket mot kulan. Bläcket fäster dock bara på vissa typer av underlag, till exempel papper, vissa tyger och hud. Uppåt kraftpåverkningsanordningen så är röret öppet och ner mot öppningen så sitter udden som är gjord i någon form av metall. Längst fram på udden så finns det en väldigt liten öppning på ca 0,5-1 mm, med en väldigt liten kula som precis får plats men ändå är tillräckligt stor för att inte ramla ur. Den fungerar på samma sätt som en deodorant. Kulan är oftast gjord av mässing, stål eller volframkarbid.

4. Kraftpåverkningsanordningen är ihålig i olika nivåer för att bläckpatronen ska kunna stoppas upp och inte bara fortsätta rakt igenom. Den har en större diameter ner mot bläckpatronen och mindre upp mot tryckknappen. Uppe på kraftpåverkningsanordningen är den smalare och har en yttre ring som fungerar som spärrmekanism vilket gör att den passar ihop med tryckknappens motsvarande spärr. Den förlängda smalare delen är där för att anordningen inte ska hoppa ur de anordningen, se figur 4. Det är sex stycken hack, varav varannan går längre ut. I det bakre plasthöljet så finns det hack som svarar till dessa längre hack i spärren. När man trycker ner knappen så rör sig hacken runt varandra, vilket gör att udden stannar ute eller åker upp i höljet igen.

5. Tryckknappen används för att trycka in och ut udden. Genom ett tryck på knappen så skjuts pennan ut och blir användbar. Trycker man på knappen igen så skjuts den tillbaka in i “viloläge”.

6. Bakre plasthöljet till pennan är helt ihålig precis som det främre och har som sagt den svarande skruvdelen till den. Det som är speciellt med den bakre är att det är den som bestämmer om pennan skjuts in eller ut. Efter en noga observation så ser troligen spärrmekanismen i det bakre höljet ut på så sätt som visas i figur 5, om man skulle forma det till en cirkel. När pennans udd trycks ut så hamnar de längre hacken, i kraftpåverkningsanordningen, i höljets högre eller lägre del. Det är därför det bara finns två olika lägen som pennan kan ha och att den efter varje tryck byter, alltså är varannan inne och varannan ute. Hade dem däremot varit rektangulära så hade mekanismen bara åkt upp och ner i samma spår utan att rotera vilket kan ses i figur 6. När de är triangulära så skjuts dem hela tiden vidare till nästa spår vilket skapar en rotation.

7. Gummistödets funktion är att ge handen ett bättre grepp om pennan och för att den ska vara skönare att använda. Fingrarna glider då inte heller nedåt medan du skriver. 

Figur 3
 
Figur 4
 
Figur 5
 

I och med denna myt så började vi söka efter en penna som faktiskt fungerar i noll gravitation och kom då över ”The Space Pen” som är tillverkad av Fisher Space Pen Company. En penna som använder sig av trycksatta bläckpatroner och är utformad för att fungera i noll gravitation, i vatten, på vått och fett papper, i alla vinklar och i ett väldigt brett temperatursspektrum. Skaparen av pennan experimenterade länge för att hitta ett bra bläck och till slut så lyckades han. Han använde sig då av ett tixotropiskt bläck, som är halvfast tills det att kulan på pennan rör sig, det flyter alltså bara då pennan används. Anledningen till att den funkar i noll gravitation är för att i patronen så finns det kvävgas som trycker på bläcket, vilket gör att den inte behöver bero på gravitationskraften. 

Sedan finns det givetvis flera olika bläck för olika underlag!

Men ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle finna en kulspetspenna såhär intressant!

 

May the force be with you #nerdstyle,


 

Well..

 
Well yeah, that too...,
 
 

De och dem

Varför i helvete lärde inte jag mig det här när jag gick i grundskolan för?!
 
 
 
Dåligt, 
 
 

Möbler från Ikea!!

Mina möbler från Ikea kom äntligen igår!!! Det var jättekul at first, men när det hade gått några timmar och jag insåg att jag hade gjort ett jättestort fel så höll jag på att slänga ut fanskapet från fönstret för att jag var så arg och grät ögonen ur mig!
Menmen, jag bestämde mig för att lägga mig och sova och sen ta nya tag när jag vaknade! Så jag skippade våran första lektion eftersom jag hade lagt mig så sent, så stannade jag hemma och fixade mitt stora fel! Blö.
 
 
Mitt stora fel var att jag hade satt den stora skivan som ska vara på baksidan av byrån på fel sida. Den hade man ju dessutom spikat dit! Sen var spikarna för små för att kunna dra ut med min hammare.. Men som tur är så hade jag ju vaknat på rätt sida dagen efter och var på bättre humör, så trust me, I'm an engineer. Jag tog en platta, en sådan där som man brukar sätta mellan skruv och underlag (den har ju ett hål i mitten), så jag satte den över spiken och så att spikens lilla kant stöttes av plattan och lyckades på sätt bända upp alla spikar! Sätta den stora trägrejen på rätt sida och få i alla lådor and shiettz!
 
Dumma blixt
 
Men innan jag hade beställt byrån (som jag även hade tänkt ha TVn på för att den ska komma ovanför gaveln så att jag kan ligga i sängen och kolla) så tänkte jag också på att det kommer ju inte att vara så snyggt att se alla kablar bakom TVn och så, så jag beställde även gardinskenor som jag ska sätta upp i taket. Men det får bli lite senare, för jag upptäckte att det var förbannat svårt att göra själv. Så om Simon följer med mig upp så får han hjälpa mig med det.
 
Så som sagt så hade jag även beställt gardinskenor, gardiner och tillhörande skit också! I den beställningen så kom också en korg till duschen!
 
Korgen fäste tyvärr inte på min vägg... Men trust me, I'm an engineer, så jag skruvade fast skiten!
Så skönt när allt var på plats, för då började "möblera om" alla mina ägodelar, såsom kläder, vinterkläder, sovsäckar och allt var det var så att det blev mer plats. Tack vare min älskade byrå!! *SMACK* Det var en kyss för er som inte förstod.
 
Saker som jag annars har från Ikea:
Spegel, spegel på väggen där, jag är grym, för jag har själv satt upp dig... där. 
Min mest älskade grej i hela lägenheten! Min poopstool! Och det är exakt vad det låter som, när jag sitter och skiter så har jag den här under fötterna för att lätta på trycket ;)
 
Sen äger jag självfallet massa annat från Ikea, men det är mest köksattiraljer. 
 
Så japp, många svordomar igår natt!,
 
 
 

Norrskensröj!

Så igår så blidde vi dubbade till ettor! Med andra ord så var nolleperioden slut och den avslutades med en kabrakfest på Coop Arena. Fyfan vad dräggigt det var och människorna var såååå fulla! Jag vände på huvudet någongång och såg en person spy rakt ut på golvet, jag såg en som sprang mot toaletten men som också spydde rakt ut på golvet innan hen hann fram, såg till att en kompis föräldrar kom och hämtade hen. Men overall så hade jag en kul kväll. 
Vi i min klass började redan vid kl 10 på dagen för att sedan fortsätta hela kvällen/natten! Därav så blev det en lagom fylla också, för man hade all tid i världen på sig på att bli full, så no blackouts för min del!! (YAAY!!!) 
Har insett att jag gillar min klass börbannat mycket, så det känns som att det verkligen kommer att bli 5 bra år!
När festen var slut så började alla dra sig mot STUK, men jag drog till mina killkompisar och gick sedan hem med en av dem. Alltså vi tog sällskap hem! Pratade med honom om Simon och om att Simon kanske skulle följa med mig upp när jag åker upp igen i oktober efter att varit hemma och bytt till vinterdäck. Pratade om honom och Nina (som han varit tillsammans med i 7 år!!), dem är verkligen målet med livet, att uppnå det dem har, jeez, wow. 
Men ja, här är några bilder från igår!
 
Shots á la Emma! Springbokkie eller vad fan hon kallade dem.. Typ någon mintgrej och Baileys, smakade polkagriiiis, mmmmmm
Klart vi måste leka i parken...
 
 
Kul kväll var det, ypperligt trevligt!,
 
 

Lacrosse

Lacrosse är någonting jag har viljat prova på sedan förra året då jag fick reda på att vi hade den sporten på universitetet. Meeeen det fanns såklart ingen som hade samma lust som mig... Men nu så har jag och Emma varit och testat på och det verkar verkligen svinkul! Det är grymt svårt men med tiden så borde det väl bli lättare. Dock så tror jag inte att vi kommer ge oss in i sporten förrän år i sådana fall. Bäst att lägga ner tid på "universitetsstudierna" nu så att man vet att man hänger med och klarar skiten!
 
Höhö, jag när jag lyckas fånga bollen under en träning
 

Peace out på er!,
 

Första inlämningsuppgiften!

Då har vi fått våran första inlämningsuppgift inom ingenjörskonsten! (Ingenjörskonsten kommer bestå av flera inlämningsuppgifter och inte någon riktig examination då det är en G-kurs)
 
Men vi ska i alla fall rita av en konsol i så många vinklar vi tror man behöver för att själv kunna tillverka den och sedan måttsätta den! Sedan ska man rita något komplext i ett 2punkts-perspektiv. Är ganska nöjd med mina faktiskt!
 
Konsolritning
 
Halvfärdigt 2punkts-perspektiv
 
Kan vara svårt att förstå ritningen om man inte ser hur den faktiskt ser ut. Men vi fick i alla fall den här bilden att utgå ifrån, för att sen bestämma nödvändiga vinklar.
                          Den egentliga konsolen i 5 olika vinklar
 

Men det var en väldigt rolig uppgift tycker jag!
 
Fredens!,
 
 

Tränatränaträna

Har verkligen bestämt för att börja gymma nu! I fredags så satt jag med tjejerna från min klass och åt lunch, tittade på en av tjejernas armar och utbrister "ÄR DET DÄR DINA ARMMUSKLER?!". Haha, hon bara tittade på mig, sin arm och sen mig igen och sa "Tack". Sedan gick hon och jag och gymma senare under dagen. Hon hade tydligen kört styrketräning i ett år, och hon tränar ju på tjejvis så att musklerna hamnar rätt! Så har bestämt mig för att fortsätta gymma med henne. Förra året så gymmade jag med killarna men dem tränar ju endast för att bygga muskler och se biffiga ut, så jag är glad att jag hittade en tjej som kan! Så nu börjar kampen!
 
Usch hatar den här bilden...
 
Så får vi se om det är någon skillnad om några månader, det kommer väl komma upp fler bilder då och då. Usch gillar inte att se mig så här!! Jaja, träningsdagbok, wööpwööp!
 
Nej nu ska jag bege mig till skolan för lektioner fram till kl 18 och sedan direkt på måndagsmöte med blackjack-laget! Skulle inte förvåna mig om vi har disken idag också.. Suck och blö.
 
Ha det!,
 

When a heart breaks it don't break even

Hittat den skönaste låten!! Eller aa, jag har väl hört den tidigare men har aldrig tänkt på hur bra den är! 
När jag pluggar så föredrar jag att ha musik som jag inte riktigt kan sjunga med till i bakgrunden. Så jag satt inne på Spotify och klickade på 'Browse' och försökte hitta en bra spellista och då hittade jag denna! 
Acoustic Morning
 
Och av alla dem låtarna så har jag speciellt fastnat för Breakeven med Maddi Jane. Originalet framförs av The Script men jag tycker att den här tjejen gör det så himla mycket bättre! Plus att det blir från en tjejs perspektiv istället för det vanliga killperspektivet, han förlorade henne, ångrar sig, blablabla. Grym låt i alla fall! Vet inte hur många gånger jag har hunnit lyssna på den nu, men många fler blir det!
 
Kisses,
 
 

Om jag hoppas tillräckligt mycket.

Varje kväll, innan jag somnar, så ligger jag och tänker och hoppas. Jag hoppas på att imorgon när jag vaknar så ska han ligga där bredvid. Om jag hoppas det tillräckligt mycket så kanske han till slut ligger där. Eller i alla fall att dagarna ska flyga förbi tillräckligt fort för att den här månaden utan honom inte ens kommer att vara ihågkommen. Han är just nu utomlands, men han kommer hem imorgon, ÄNTLIGEN! Inte haft kontakt med honom på en vecka, och för en gångs skull så känner jag mig helt säker på att han inte har hållt på med någon annan b-rud. Bara för att jag känner mig säker så har han väl gjort det. Menmen, då är det så och då är det inte så mycket att hänga upp i julgranen!
Jag är i alla fall så himla kär i honom och i tanken på att det kan bli någonting igen. 
 
 
Fingers crossed!,
 

RSS 2.0